تبلور شاهکارهاي معماري گيلان در نوروز

مدير پايگاه ميراث روستائي گيلان در گفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: در نمايشگاه معماري و مردم‌شناسي که در محل سالن ورودي موزه ميراث روستائي گيلان برگزار شد امکان آشنايي بازديدکنندگان با چگونگي ساخت و ساز و شيوه‌هاي واچيني و دوباره چيني بناها و نيز استفاده از دانش نگاشته شده شده بدست معماران موزه فراهم شد.

محمود طالقاني در ادامه خاطرنشان کرد: همچنين در اين نمايشگاه نمونه‌هايي از مطالعات نوشته شده توسط کارشناسان معماري، نمونه تزئينات چوبي بکار رفته در بناهاي روستايي مانند سرستون، نرده و ... کتاب خانه رفيعي،‌ جوايز کسب شده توسط موزه و ....براي آشنايي بازديدکنندگان به نمايش گذاشته شد.

وي با بيان اينکه واحد مطالعات مردم‌شناسي موزه، موضوع پژوهش درباره شيوه زندگي، آداب و رسوم و سنتهاي هريک از حوزه‌هاي فرهنگي و چيدمان خانه‌ها را بر عهده دارد افزود: در راستاي آشنايي بازديدکنندگان با فعاليت‌هاي صورت گرفته، نتايج تحقيقات اين واحد به صورت جزوه‌هاي مردم شناسي در غرفه ورودي موزه در برابر ديد عموم قرار گرفت.

طالقاني اضافه کرد: علاوه بر استفاده از ابزارآلات و اشياي سنتي در چيدمان بناهاي دوباره چيني شده در محل موزه، نمونه‌هايي از ابزارآلات نيز که به منزله بخشي از فرهنگ برجاي مانده از پيشينيان و نمايشگر نوع زندگي روستائيان گيلان است در اين نمايشگاه به بازديدکنندگان معرفي شد.

مدير پايگاه ميراث روستائي گيلان با اشاره به بهره‌برداري و پايان دوباره‌چيني چند خانه روستاي در موزه به عنوان نمايشگاهي بي نظير از معماري و فرهنگ روستاهاي گيلان افزود: در راستاي نمايش دستاوردهاي پژوهشي موزه و تجربه‌هاي معماري و مردم‌شناسي در حوزه‌هاي 9‌گانه فرهنگي-معماري،‌ اين نمايشگاه در محل سالن ورودي موزه برپا شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389011655